Nog maar 3 plekken! Wo 11 okt. Het avontuur van het kind van 9 (9.00-12.00 uur- info)

Voor ouders

Voor Ouders

Je bent ouder van een gevoelige denker. En misschien heb je de checklist bekeken en herken je de eigenschappen van een gevoelige denker ook in jezelf?

Dat klopt! De appel valt niet ver van de boom. Gevoelige kinderen hebben altijd een gevoelige ouder. Op deze pagina delen we wat jou als gevoelige ouder helpt om jezelf en jullie gevoelige denker te kunnen begrijpen en begeleiden.

Wat heb je als gevoelige ouder te doen?

Je wilt niks liever dan dat jouw kind en jullie als gezin meer rust, vertrouwen en plezier samen gaan ervaren. Dat kan alleen als je je eigen gevoeligheid begrijpt.

 

10 gratis RELAX TIPS voor jou als gevoelige ouder

Een belangrijke stap is om je eigen gevoeligheid te leren kennen (bewustzijn). Deze RELAX TIPS vergroten dit bewustzijn en laten je ontdekken hoe je rustig kunt blijven en meer vertrouwen in jezelf kunt creëren.
Meld je dan hieronder aan voor onze inspiratiebrief en ontvang direct 10 gratis RELAX tips voor jou en/of jullie gevoelige denker. Succes en plezier gegarandeerd!

Meteen starten met de RELAX TIPS?

Laat jouw e-mail achter en ontvang deze direct in jouw mailbox

Gevoelige denkers in deze maatschappij.

We leven in een maatschappij waarin dagelijks zoveel prikkels en indrukken op ons af komen. Waarin ook ontzettend veel mogelijk is. Het gevoel van moeten, doen en bijblijven overheerst bij veel mensen.

We hebben te maken met systemen die vooral gericht zijn op prestaties en op het hoofd. We rennen, vliegen, zorgen, geven, ondernemen en springen van het een in het ander. En daarnaast leven we ook in een hectische, onrustige tijd. Een tijd van verandering, zorgen, twijfels en angst. Een tijd waarin de waarde van gezondheid, verbinding en veiligheid enorm aan het licht is gekomen.

Gevoelige denkers reageren hier op met gedrag. Een gevoelige denker verwerkt al deze prikkels van buitenaf in het brein namelijk op een andere manier en de prikkels + de bijbehorende emoties worden dieper in het brein ervaren. Door deze diepe prikkelverwerking, het waarnemen van zoveel indrukken en het beleven van intense emoties zit het brein van een gevoelige denker ook sneller vol.

Je raakt als gevoelige denker sneller bij jezelf, bij jouw eigen gevoel vandaan en het hoofd wordt vaak een veilig toevluchtsoord. Daar hoopt een gevoelige denker controle en grip te vinden.

Wil je nú al wat kunnen doen voor een positieve verandering?

Relax dan even met een ‘Carlaatje’
Een ‘Carlaatje’…?
Ja! lees maar verder:

Tijdens de coach trajecten in onze praktijk maken we ook gebruik van mp3 geluidsopnamen. Carla spreekt geregeld fijne droomverhalen en ontspanningsoefeningen in die kinderen/jongeren en/of hun ouders thuis kunnen luisteren.

Een meisje van 10 in onze praktijk vraagt geregeld om een ‘Carlaatje’ ;-), vertelde haar moeder, om lekker in slaap te kunnen vallen of als rust moment midden op de dag.
Zo wordt haar hoofd rustig en kan haar lichaam fijn ontspannen.

Een droomverhaal of ontspanningsoefening maakt je bewust van je lichaam, van je adem en van jouw dromen en hartsverlangens.
Het brengt je weer even heel dicht bij jezelf.
Gedachten komen tot rust en het lichaam ontspant.

Het is fijn om te horen dat de ingesproken verhaaltjes en oefeningen helpend zijn en dit willen we graag delen met meer kinderen, jongeren en ouders!

» Download hier het RELAX PAKKET met mp3 droomverhalen en/of ontspanningsoefeningen voor de leeftijdscategorie die passend is voor jou en/of je kind.

Hoe zou het zijn om inzicht te krijgen in het gedrag, karakter en de patronen van jezelf én die van je kind(eren)?

  • Zodat gedrag logisch en begrijpelijk wordt.
  • Zodat jij bewust kunt reageren op een manier die het beste haalt uit de situatie of dat moment, voor zowel je kind als jezelf.
  • Zodat er minder strijd en weerstand is tussen jou en je kind, maar ook in jezelf.
  • Zodat jij minder twijfels en schuldgevoelens hebt over hoe je reageert, hoe je de dingen doet. Over hoe jij je kinderen groot bent.

Naast individuele coaching en ouderbegeleiding bieden wij ook geregeld inspirerende trainingen, workshops en koffie ochtenden aan.
Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat jou en je kind op dit moment verder kan helpen.

Ouder zijn van een gevoelige denker

Jullie hebben jullie kind verwelkomd in deze wereld. Een klein pakketje vol genen. Je houdt zielsveel van dit pakketje, maar waar blijft in hemelsnaam de gebruiksaanwijzing? Je doet zo je best, maar soms snap je niets van je eigen kind. Je gaat twijfelen, aan jezelf en aan je kind, leest boeken en zoekt op internet. Je probeert van alles, maar de onrust, worsteling en onzekerheid blijft of wordt zelfs groter.