Nog maar 3 plekken! Wo 11 okt. Het avontuur van het kind van 9 (9.00-12.00 uur- info)

Over ons

Twee vrouwen, één missie

In 2002 leerden wij elkaar kennen. We werkten op dezelfde basisschool als juf in het basisonderwijs. Van lieve, rustige juffen hebben we ons ontwikkeld in twee ondernemende vrouwen met een missie. Wij laten meisjes en meiden samen met hun ouders ontdekken wie ze zijn en met vertrouwen en plezier in het leven staan!

 • “Jullie hebben samen een prettige chemie”
 • “Wat vullen jullie elkaar mooi aan!”

Anja van Wijk

Mijn naam is Anja van Wijk. Ik ben getrouwd met Martijn en moeder van 3 tieners; Hanne (2004), Lotte (2005) en Tijmen (2007). We wonen middenin de natuur in Uppel.

“Kunnen zijn wie je van nature bent en met plezier je levensavontuur aangaan, dat gun ik iedereen”

 

 • 18 jaar onderwijs

  18 jaar ben ik met hart en ziel werkzaam geweest in het onderwijs. Tijdens mijn werk in het onderwijs heb ik zien gebeuren dat de aandacht steeds meer uitgaat naar het hoofd van een kind. Goed kunnen denken, leren en plannen zijn vaardigheden die gewaardeerd en belangrijk gevonden worden. Steeds meer kinderen ‘verdwijnen’ in hun hoofd, ze denken veel na over hun leven en zoeken de antwoorden buiten zichzelf. Ze zijn heel goed in het observeren van anderen en vergeten hun eigen wijsheid.

 • Kindercoaching

  Met het gevoel dat het anders kan ben ik bij TORI Kindercoachopleiding gestart. Een prachtig avontuur om te ontdekken wie ik echt ben en waar ik voor sta, als persoon en als kindercoach. In 2014 ben ik gestart met mijn eigen praktijk en al snel daarna heb ik mijn baan in het onderwijs opgezegd. In mijn praktijk hielp ik 7 jaar piekerkinderen weer de goede kant op denken. Kunnen zijn wie je van nature bent en met plezier je levensavontuur aangaan, dat gun ik iedereen!

 • In ontwikkeling blijven

  Ik leer graag en blijf volop in ontwikkeling. Daarom zet ik weer een prachtige stap. Samen met Carla ben ik vanaf 1 januari 2022 eigenaar van onze groeiplek voor gevoelige denkers. Alle kennis en inzichten die ik in de afgelopen 25 jaar heb geleerd, wil ik niet voor mezelf houden. Ik geniet als ogen van ouders gaan glanzen, omdat ze gaan zien wat er speelt. Ik ben gespecialiseerd in het vertalen van gedrag van kinderen aan ouders én ouders inzichten geven in de behoefte en ontwikkeling van hun kind. De meeste kinderen tot 10 jaar en hun ouders worden door mij begeleid.

Carla Pigmans

Mijn naam is Carla Pigmans-den Uijl. Ik ben getrouwd met Erik en moeder van 2 meiden; Fenne (2008) en Romee (2014). We wonen in Leerdam.

“Ervaren in je lichaam en verbinding maken met je gevoel en je hart(enwensen), hierdoor zet je mooie stappen naar jouw gewenste doel”

 

 • Werken met kinderen

  Na de HAVO twijfelde ik of ik fysiotherapie zou gaan studeren of naar de PABO zou gaan. Ik koos voor het onderwijs. Sinds 2002 ben ik 14 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Een mooie tijd! Vooral het creëren van een fijne, veilige sfeer, het contact met de kinderen en de ouders was heel fijn. Maar omdat ik in het onderwijssysteem van nu te weinig ruimte, maar veel behoefte opmerkte voor activiteiten met betrekking tot ontspanning, (zelf)bewustzijn, muziek, dans, drama en sociaal-emotionele thema’s ben ik me gaan bijscholen.

 • lichaamsgericht kinderen en jongeren coachen

  Vanaf 2010 heb ik Spring! Kindcoaching opgericht. Ik ben begonnen met het geven van holistische kinder,- en tieneryoga lessen. Al snel vervolgde ik mijn studie met de kindercoach opleiding. Ik coach meiden en hun ouders die op zoek zijn naar meer vertrouwen in zichzelf. Een weg die ik zelf ook bewandel als gevoelige denker. Naast individuele coaching geef ik ook groepsactiviteiten, trainingen en workshops aan meiden en vrouwen. Ik werk veel lichaamsgericht en maak gebruik van creatieve werkvormen. Zo doe je niet alleen inzichten op vanuit je hoofd, maar ervaar je ook in je lichaam en maak je verbinding met je gevoel, je hart(enwensen), waardoor je mooie stappen maakt naar jouw gewenste doel. Ik vind het heel mooi dat ik mijn interesse van toen in fysiotherapie; het menselijk lichaam en het werken met kinderen en ouders kan combineren in de praktijk.

 • Samen werken!

  Sinds jan. 2022 werk ik samen met Anja in onze mooie praktijk! Een nieuwe, verrijkende stap waar ik heel blij mee ben. Samen vullen we elkaar goed aan en kunnen wij nog meer van betekenis zijn voor onze doelgroep, de gevoelige denkers.


Jongenscoaching

Hulpvragen voor jongens vanaf 8 jaar verwijzen wij graag door naar onze jongenscoaches René en Rudolf.

“Jongens DENKEN anders, jongens DOEN anders, jongens ZIJN anders en daarom is het COACHEN van jongens anders”

René

De kunst van het coachen is om dicht bij jezelf te blijven, zodat de ander de kans heeft om ook dicht bij zichzelf te komen. Dit is één van de kwaliteiten die ik graag inzet bij coaching. Ik ben René, 53 jaar en heb een geschiedenis als vakleerkracht LO in het speciaal onderwijs en als begeleider in de zorg.

Daarnaast heb ik allerlei bewustzijn cursussen gedaan en mijn hele leven met kinderen en jong volwassenen gewerkt. ‘Ik heb het nooit gedaan, dus zal ik het wel kunnen!’ is één van de uitspraken die me altijd bijblijft.

 • Het werkterrein van René

  • Buiten
  • Doen
  • Ruimte voor alles wat er is
  • Mannen onder elkaar
  • Plezier
  • Persoonlijk leiderschap

  Jongens gedijen minder goed bij een gesprek aan tafel. Samen in beweging komen, klussen doen, of actief bezig zijn om te kijken wat er speelt en wat de ander nodig heeft.

Rudolf Renfurm

In mijn praktijk (Centrum | Dojo | Klas ) maak ik gebruik van bewegingsoefeningen uit het programma “JONGENS IN HUN KRACHT® ” van Nuova Strada Deventer. Deze methode helpt jongens, meisjes en volwassenen op een sociaal-fysieke manier hun eigen (zachte) kracht te ontdekken en te ervaren. Het ontdekken van je eigen kracht geeft zelfvertrouwen en is een ervaring die je voor altijd meeneemt. Daarom maak ik graag gebruik van deze methodiek. Ik ben gecertificeerd om vanuit de visie van Nuova Strada deze lichaamsbewuste bijdrage aan persoonlijke ontwikkeling te leveren.

 • Het werkterrein van Rudolf

  • Budoschool
  • Sociaal fysieke coaching
  • Zachte kracht in je lijf
  • Individueel of in een groep
  • Bewegen en ervaren
  • Healthcenter De Schildkamp Asperen

  Contact en meer informatie: Rudolf Renfurm