Nog maar 3 plekken! Wo 11 okt. Het avontuur van het kind van 9 (9.00-12.00 uur- info)

Mijn kind is zo gevoelig voor de mening van een ander…

“Mijn kind is zo gevoelig voor de mening van een ander. Ze vindt het vreselijk als anderen naar haar kijken. En we zeggen nog wel zo vaak, dat ze helemaal goed is zoals ze in”

Herkenbaar?

Gevoelige kinderen staan enorm open voor de mening van anderen. Ze zien en horen veel en zijn goed in aanpassen. Bij elke stap die ze zetten lijken ze onzekerder. Als ouder vraag je je af hoe dit toch komt. Je hebt immers een prachtig mooi kind…helemaal niet nodig om onzeker te zijn.

Onze blinde vlek
Ik wil je graag laten kijken naar een blinde vlek die de meeste van ons hebben: onze meningen en oordelen over anderen.
Niets menselijk is ons vreemd en zonder dat we er erg in hebben, flappen we er van alles uit. Thuis tegen je partner of tegen een vriendin die op de koffie is:
– “Die broek maakt haar echt dik, ik zou die nooit gekocht hebben”
– “Zij zijn echt wappies”
– “Tja, da’s ook een aparte”

Iets ‘ervan’ vinden
Jouw gevoelige kind vangt deze gesprekken op en denkt: als papa en mama dit van anderen vinden, dan zullen anderen ook iets van mij vinden. Elke keer als jij een mening of oordeel vertelt, zaai je voor je gevoelige kind twijfel en onzekerheid.
Thuis leert je kind immers hoe de buitenwereld in elkaar zit. En een buitenwereld waarin ieder lacht en ondertussen achter je rug om een mening over jou heeft, is geen veilige buitenwereld.

Positief roddelen
Durf jij in de spiegel te kijken? Hoe vaak flap jij er een mening of oordeel uit? Niks menselijks is mij vreemd en ik ben best geschrokken van het gemak waarmee ik er dingen uitflap.
Maar lieve ouders, hier ligt wel een belangrijke oorzaak van het gevoelig zijn van jullie kind voor de mening van een ander.
Nu je dit weet, kun je kiezen om het anders te gaan doen!
Doe mee en ga positief roddelen!! Het is wennen, maar eigenlijk veel leuker. En het is verrassend wat het voor je gevoelige kind verandert!