Nog maar 2 plekken! Za 14 okt. Samen DAG voor moeder en dochter (9.30-15.30 uur- info)

Iemands vrijheid is niet groter dan zijn fantasie!

Zeg eens eerlijk: word je ook wel eens gek van het denken van je kind?
Gevoelige kinderen hebben vaak een groot talent in denken. In plaats van te voelen waar ze heel blij van worden,  zoeken ze antwoorden in hun omgeving.
Ze zijn vaak heel goed in observeren en onthouden alles. Door na te denken over alle indrukken proberen ze weer grip te op hun leven te krijgen.

Onze gevoelige denkers hebben een talent in denken. Ze hebben een creatief brein, waar de ene na de andere gedachte ontstaat.
Tijdens het denken (piekeren) maakt je brein meestal niet fijne gedachten. Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren.

Hoe fijn is het dan als wij de andere kant op gaan? Als we, samen met ons kind, de andere kant ontdekken? De kant waar alles mogelijk is en je de mooiste avonturen kunt beleven, gewoon met jezelf!

Fantaseren!

Kinderen doen het van nature. Vaak zijn kinderen het fantaseren verleerd. Ze doen het gewoon te weinig of hebben gehoord dat ‘het in het echt niet kan’ of ‘dat ze wel normaal moeten doen’.

Fantaseren is denken in mogelijkheden en oplossingen. Fantaseren is de meest mooie tegenhanger van piekeren. Door regelmatig samen met je kind te fantaseren train je het denken in mogelijkheden en oplossingen. Kinderen die kunnen fantaseren staan veel positiever en flexibeler in het leven!

Doen:

Maak samen verhalen in je hoofd. Met mijn oudste dochter heb ik eindeloos gefantaseerd over de manege die ze later zou beheren. De kleuren van de paarden, de stallen, de wedstrijden die ze zou gaan winnen. We lagen samen op bed en maakte de mooiste maneges. (terwijl een stemmetje in mijn hoofd zei: ‘nou, ga dan eerst maar eens beginnen om voor je konijnen te zorgen….daar kijk je nu niet eens naar om. Hoe wil je dan later voor zoveel paarden zorgen?? Ik heb het niet hardop gezegd. Dat zou een fantasiekiller zijn geweest)

Doe mee in het spel van je kind! Dat voelt als volwassene misschien gek of raar, maar juist door mee te doen, bevorder je de fantasie van je kind. Kinderen voelen geen schaamte, en het leuke aan ouder zijn, is dat je dat ook niet hoeft te hebben. Je bent gewoon samen aan het spelen.

Fantasie zorgt voor verhalen in je hoofd – dus hoe meer verhalen een kind hoort en ziet, hoe beter die fantasie ontwikkeld wordt. Verhalen vertellen en veel voorlezen!

Ga op avontuur met je kind en fantaseer samen. Laat los wat echt is en hoe het hoort.
Vertel, droom, wees nieuwsgierig en fantaseer jezelf gelukkig.
Ga met je kind mee op avontuur door de wereld waar alles kan!